DOST SİGORTA
DOST SİGORTA
BÖRTE

24 TEMMUZ BASIN ÖZGÜRLÜK GÜNÜ KUTLU OLSUN

GÜNDEM 24.07.2023 - 18:06, Güncelleme: 26.07.2023 - 18:06
 

24 TEMMUZ BASIN ÖZGÜRLÜK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Çalışan Sendikalar Konfederasyonu'na (Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mücadele Günüdolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gül, “Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır” diye konuştu.
Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,mesajında şunları belirtti; Gül, “24 Temmuzlar meslek örgütlerince 1971’e kadar basın bayramı olarak kutlanmıştır. Ancak 24 Temmuzlar bugün her ne kadar basın bayramı olarak kutlanmış olsa da, 1971 darbesinden sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyetiyönetimi gazetecilere ve yayıncılara yönelik sıkıyönetim sansürü ve ağır baskılar karşısında 24 Temmuzları bayram olmaktan çıkarmış “Geleneksel Gazeteciler Günü ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” olarak kabul ve ilan etmiştir” dedi. “Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır” diyen ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, şöyle devam etti; “Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme doğru haber alma hakkı vardır. Bu anlamda basına gerekli kolaylıklar ve imkânlar sağlanmalıdır. Medyanın 15 Temmuz darbesinin önlenmesinde ne kadar önemli bir rol oynadığını ve katkı sunduğunu hep birlikte buna yakinen şahitlik ederek gördük. Olağan üstü hal İlan edilmiş olsa dahi  basın özgürlüğüne daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini bir kez hatırlatıyoruz. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Samsun’umuzun her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır” dedi.  Gül, son olarak şunları belirtti; “Bu duygu ve düşüncelerle kimseden korkmadan, cesurca, objektif bir biçimde ve tarafsız haberlerle insanları bilgilendiren, onlara haber kaynağı olan ve böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mücadele Gününü kutluyoruz” dedi.    
Çalışan Sendikalar Konfederasyonu'na (Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mücadele Günüdolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gül, “Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,mesajında şunları belirtti; Gül, “24 Temmuzlar meslek örgütlerince 1971’e kadar basın bayramı olarak kutlanmıştır. Ancak 24 Temmuzlar bugün her ne kadar basın bayramı olarak kutlanmış olsa da, 1971 darbesinden sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyetiyönetimi gazetecilere ve yayıncılara yönelik sıkıyönetim sansürü ve ağır baskılar karşısında 24 Temmuzları bayram olmaktan çıkarmış “Geleneksel Gazeteciler Günü ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” olarak kabul ve ilan etmiştir” dedi.

“Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır” diyen ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, şöyle devam etti; “Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme doğru haber alma hakkı vardır. Bu anlamda basına gerekli kolaylıklar ve imkânlar sağlanmalıdır. Medyanın 15 Temmuz darbesinin önlenmesinde ne kadar önemli bir rol oynadığını ve katkı sunduğunu hep birlikte buna yakinen şahitlik ederek gördük. Olağan üstü hal İlan edilmiş olsa dahi  basın özgürlüğüne daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini bir kez hatırlatıyoruz. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Samsun’umuzun her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır” dedi. 

Gül, son olarak şunları belirtti; “Bu duygu ve düşüncelerle kimseden korkmadan, cesurca, objektif bir biçimde ve tarafsız haberlerle insanları bilgilendiren, onlara haber kaynağı olan ve böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mücadele Gününü kutluyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunflashaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.